Accessibility Tools

Skip to main content

Új alelnök a megyegyűlésben

2018. június 28

Vörösmarty Éva személyében új alelnököt választott csütörtöki ülésén a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése. Vörösmarty Éva 2006 óta tagja a megyegyűlésnek.

Több szakmai bizottság munkájában vett részt tagként és alelnökként, a 2014-től kezdődő ciklusban pedig a Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot vezette. A megyegyűlés újonnan megválasztott alelnöke társadalmi megbízatásban látja el tisztségét. A Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének azért kellett új alelnököt választani, mert a korábbi alelnök, Fenyvesi Zoltán az áprilisi országgyűlési választáson parlamenti mandátumot szerzett, így összeférhetetlenség miatt lemondott a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésében betöltött tisztségéről. Fenyvesi Zoltán megüresedett megyei képviselői helyére pedig a Fidesz- KDNP listájáról Végh László, Sümeg polgármestere került. Vörösmarty Éva és Végh László esküt is tettek a megyegyűlés keretében.
A személyi változások miatt több bizottság összetétele is módosult. A Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot Papp Tamás képviselő vezeti majd, míg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottság elnökének Latorczai Jánost választották, Végh László pedig tagja lesz Pénzügyi és Ellenőrzési valamint a Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságnak valamint a megyei értéktár bizottság alelnökeként vesz részt a megyegyűlés munkájában.
Az elmúlt időszakban tovább csökkent a bűncselekmények száma Veszprém megyében, a rendőrség munkáját aktivitás és tolerancia jellemezte, valamint sikerült megőrizni a lakosság szubjektív biztonságérzetét- az aktuális közbiztonsági helyzetről Tarcsa Csaba megyei rendőr-főkapitány adott tájékoztatást a közgyűlés előtt, a katasztrófavédelem elmúlt évi eredményeiről pedig Dányi Béla megyei igazgató számolt be.

index0628

Összes hír 2009-től napjainkig