Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a Megyei Közgyűlés

2013. február 15

Munkaterv szerinti nyilvános ülését tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése február 14-én a Megyeháza Szent István termében. Az ülés kezdetén a képviselők egy perces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt festőművész, Udvardi Erzsébet emlékének. A művész 1958 óta megyénkben, Badacsonytomajon élt és alkotott; munkásságában benne volt a balatoni táj, a megyében élő emberek és választott szűkebb hazája, a Badacsony világa. Munkásságáért 1993-ban Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetetésben részesült.

Kropf Miklós képviselői mandátumáról történő lemondása miatt Vörös Kálmán újonnan mandátumot szerzett képviselő tette le esküjét a megyei közgyűlés előtt. Kropf Miklós a Veszprém Megyei Közgyűlés Fidesz frakcióvezető helyetteseként, valamint a közgyűlés Ügyrendi Bizottságának elnökeként dolgozott, 2013. január 1-től a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának vezetői feladatait látja el.
Sürgős minősítésűként tárgyalta a közgyűlés a székely zászló kitűzésének elrendelését tartalmazó előterjesztést, amelyet egyhangúan támogattak a képviselők. A határozatban foglaltak végrehajtásáról Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke személyesen gondoskodott és tűzte ki a székely zászlót a Megyeháza homlokzatára.
A továbbiakban a megyei képviselők elfogadták a Veszprém Megyei Önkormányzat 2013. évi költségvetésének megállapítását tartalmazó előterjesztést, támogatták az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet, és a 2012. évi költségvetési rendelet módosítását, majd sor került a megyei önkormányzat 2010-2014 évekre szóló gazdasági programjának felülvizsgálatára.
Az ülés során véleményezték az Országos Fejlesztési Koncepció és az Országos Területfejlesztési Koncepció társadalmi egyeztetési változata stratégiai vitaanyagát, majd elfogadták a Veszprém Megyei Önkormányzat 2012. évi területfejlesztési és területrendezési tevékenységéről szóló beszámolót is.

KÉPGALÉRIA

Összes hír 2009-től napjainkig