header1

Hírek

2021. szeptember 24-26 között Csehországban Brnoban került megrendezésre a XXXI. Miroslav Bednařik Emlékverseny. 

A brnoi versenyen a magyar versenyzőkön túl részt vett a teljes cseh és szlovák élmezőny, élükön Rehák Stefeceková Zsuzana Tokio olimpiai bajnokával.

A Veszprém Megyei Önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a TOP-5.3.2-17-VE1-2020-00001 azonosító számú, „Ébresszük újra a Somlót!” című projekt keretében megvalósuló Veszprém Megye Napján, 2021. szeptember 25-én, szombaton, Somlóvásárhelyen, a Somló Kapuja Látogatóközpontnál.

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) által elindított MONTÁZS projekt - A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése EFOP 1.9.2. – VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt,  „Mi is itt vagyunk!” című rendezvénysorozat Veszprém megye állomásának sajtóközleménye.

Bővebben...

A TINTA Könyvkiadó pályázatot hirdet minden könyvtár, alsó-, közép- és felsőfokú tanintézet, valamint az intézet alapítványa, ill. fenntartója számára könyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására.

Ismét megválasztották Veszprém megye borait. A zsűri 38 borminta közül egy balatonszőlősi száraz fehérbort és egy nemesvitai száraz vörösbort talált a legjobbnak. A Sóskút Selection és a Rókalikak egy évig viselhetik a Veszprém Megye Bora címet. 

Lendületben címet viselő évértékelő kiadvány bemutatja az Aktív Magyarország kormánybiztossághoz kötődő 2020. év fejlesztéseket.
Az igényesen összeállított kiadvány vége felsorolást tartalmaz megyei bontásban a projektekről. A Veszprém megyei fejlesztéseket a beszámoló 48. oldalán kerülnek ismertetésre.

A kiadvány elérhető itt.

Online platform a piaci kereslet és kínálat összekapcsolása érdekében

A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került a helyi termelők többsége, az agrárszektor piaci lehetőségei beszűkültek. Az Agrárminisztérium a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat bevonásával a „Termelői kosár” elnevezésű online platform elindításával szeretné támogatni a hazai termelők értékesítési lehetőségeit, felhívva egyúttal a fogyasztók figyelmét – jelen körülmények között különösen – a magyar termékek vásárlására, amellyel közvetlenül tudják segíteni a hazai termelőket és élelmiszer-előállítókat.

agrar logo

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

 

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

Demel Eszter karnagy vezetésével a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott koncertet a Megyeháza Szent István termében, a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadásán a többi között Bartók és Händel műveit játszották a meghívott vendégeknek.

Veszprémből indult a Karitász jótékonysági akciója

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász hagyományosan minden év decemberében csatlakozik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akcióhoz, amely idén Veszprémből indult. A résztvevők gyertyákkal világították be a Szentháromság teret, ahol minden egyes égő gyertya a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal,
a Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája,
a Magyar Urbanisztikai Társaság és
az Alsóőrs Község Önkormányzata közös rendezvénye 
a

2019. november 26-án

Alsóőrsön tartandó szakmai nap.

Bővebben...